מתכונים

לינגוויני פירות-ים "linguine ai frutti di mare"

מצרכים

500 גרם לינגוויני
1/2 כוס שמן זית כתית
1 בצל אדום קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור טחון (לפי הטעם)
500 גרם מולים טריים
500 גרם צדפות וונגולה או צדפות קשות טריים
1/2 כוס יין לבן יבש
400 גרם שרימפס נקיים חתוכים
400 גרם קלמארי נקיים חתוכים לרצועות
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

פירורי לחם מתובלים וקלויים :
1/2 1 כפות שמן זית כתית
1/2 כוס פירורי לחם טריים
1/2 1 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 קליפת לימון מגורדת

20 דקות

מנה ל-4

קל

אופן הכנה

מכינים את פירורי הלחם: מחממים את שמן הזית במחבת קטנה, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים מעל ללהבה בינונית למשך 3-5 דקות או עד להזהבה. מניחים בצד להתקרר ומוסיפים את הפטרוזיליה וקליפת הלימון.
מביאים סיר עם מים מומלחים לרתיחה, מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב וממשיכים עם הרתיחה עד שהפסטה מוכנה. בינתיים, מחממים חצי מכמות שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל, שום, מלח, פלפל ומבשלים מעל לאש בינונית עד שהבצל מתרכך.
מעלים את החום, מוסיפים את המולים, וונגולה ויין הלבן, מערבבים ומכסים למשך 1-2 דקות עד שהצדפות מתחילות להיפתח.
מוציאים את הצדפות הפתוחות ומעבירים לקערה (משליכים אם יש את אלה שלא נפתחו) ויוצקים את מיצי הבישול לקערה. בעת התקררותם מעט, מפרידים את הבשר מהקליפה ומשאירים כמה עם בשביל הפרזנטציה.
מעבירים את כל המולים והוונגולה לקערה עם נוזלי הבישול. מחזירים את המחבת לאש על חום בינוני, מוסיפים את שארית השמן, מוסיפים את השרימפס, מערבבים ומבשלים כדקה. מוסיפים את הדיונונים ומבשלים כחצי דקה נוספת ואז את המולים, וונגולה ונוזלי הבישול. מכסים ומורידים מהאש עד שהפסטה תהיה מוכנה. מסננים את הפסטה המבושלת, מחזירים את המחבת לאש, מוסיפים את הפסטה והפטרוזיליה לפירות הים, שופכים לתוך המחבת ומערבבים מעל לאש בינונית במשך 2-3 דקות או עד שרוב הרוטב נספג. מגישים עם פירורי הלחם מעל.

אלטרנטיבות:צדפות קשות (במקום וונגולה) תמנונים (במקום דיונונים).

seogetupלינגוויני פירות-ים "linguine ai frutti di mare"
read more

טונה צרובה עם עלי רוקט וסלט תפו"א

מצרכים

600-800 גרם פילה טונה טרי
מלח גס ופלפל גרוס (לפי הטעם)
1/2 כוס שמן זית כתית
100 גרם עלי רוקט שטופים ומיובשים
1/4 כוס צנוברים
600 גרם תפו"א מבושלים קלופים ופרוסים
3 שיני שום פרוסות דק
3 כפות verjuice (חומץ בן-יין או חומץ רגיל אפשרי)

20 דקות

מנה ל-4

קל

אופן הכנה

מפזרים מלח, פלפל ושמן זית על הטונה, מערבבים היטב ומניחים בצד.
מעבירים את עלי הרוקט השטופים לקערה, מוסיפים קצת משמן הזית ומלח.
מחממים את הצנוברים במחבת מעל ללהבה בינונית עד להזהבה, מורידים מהאש ומשאירים בצד להתקרר.
מוסיפים את שארית שמן הזית למחבת ומבשלים את פרוסות תפו"א עד להזהבה משני הצדדים, מסירים מהאש, מניחים על נייר סופג, מפזרים מלח ופלפל. מעלים את החום לגבוה, מניחים את הטונה על המחבת ומבשלים במשך 30-60 שניות מכל צד (תלוי בגודל הפילה) עד לצריבה שווה מכל הכיוונים.
מסירים מהאש, מניחים בצד למשך 5 דקות ופורסים את הטונה לפרוסות מרובעות או מלבניות (עובי הפרוסה תלוי בכם).
בינתיים, מנמיכים את החום מתחת למחבת, מוסיפים את השום ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להזהבה. מסירים מהאש בעזרת כף מחוררת ומערבבים עם הרוקט ותפו"א. מסדרים את הטונה בצורת מעגל על צלחות הגשה ובמרכז את סלט הרוקט.
שופכים את ה- verjuice או החומץ למחבת החמה מערבבים כמה פעמים ומטפטפים מעל לסלט.

אלטרנטיבות: סלמון, דג חרב, אנטיאס, תרכון או כל דג לטעמכם.

מנה זו מדגישה וממחישה את הצבע האדמדם המיוחד של הטונה כנגד צבעם הירוק עמוק של עלי הרוקט.
כמובן, אם מעדיפים מרקם מבושל ולא חצי נא, אתם יכולים להשאיר את הטונה יותר זמן על המחבת.

seogetupטונה צרובה עם עלי רוקט וסלט תפו"א
read more

שרימפס קריסטל צלויים עם למון גראס וסלט מלפפון

מצרכים

2-4 שרימפס קריסטל או בלאק טייגר גדולים
2 כפות למון גראס קצוצים, החלק הלבן בלבד
2 שיני שום קצוצות גס
1 צ'ילי אדום קטן מגורען וקצוץ גס
1 כפית שמן בוטנים או כל שמן צמחי לטעמכם
פתיתי מלח ופלפל שחור טחון (לפי הטעם)

סלט מלפפון:
2 כפות חומץ אורז
1 כף סוכר
1/2 צ'ילי אדום קטן פרוס לטבעות ומגורען
פתיתי מלח ופלפל שחור טחון (לפי הטעם)
2 בצלי שאלוט פרוסים דק
1 גזר קטן מקולף וחתוך לרצועות דקות
1 מלפפון מקולף מגורען ופרוס דק בצורת חצאי ירח
1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים קלויים
10 עלי נענע מגוררים

20 דקות

מנה ל-2

קל

אופן הכנה

מחממים מחבת פסים או פלנצ'ה על האש. בעזרת מספריים מתחילים לחתוך את השרימפס לאורכם מכיוון הראש לזנב ומוציאים את תוכן הראשים. מועכים את ה-למון גראס, שום, צ'ילי, שמן, מלח ופלפל לכדי מחית. מורחים את העיסה על צד הבשר של השרימפס, מסדרים אותם (צד המחית למעלה) על הפלנצ'ה ומבשלים במשך 6-8 דקות, הופכים ומבשלים כ1-2 דקות נוספות עד שהשריון הופך להיות בעל צבע כתום אדמדם והציפוי למושחם (היזהרו מכיוון שהמחית נשרפת בקלות). בינתיים, מכינים את סלט המלפפון: מערבבים את החומץ, סוכר, צ'ילי, מלח ופלפל עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השאלוט, גזר, מלפפון, קשיו ועלי הנענע ומכניסים למקרר עד שמוכנים להגשה. מגישים מיד עם סלט מלפפון.

אלטרנטיבות:לובסטר, סיגלית וסקמפי (לנגוסטין).

seogetupשרימפס קריסטל צלויים עם למון גראס וסלט מלפפון
read more

סלט שרימפס עם עלי רוקט אספרגוס ורוטב איולי עם זעפרן

מצרכים

8-16 שרימפס גדולים נקיים ומבושלים ללא זנבות
200 גרם עלי רוקט שטופים ומיובשים
1/4 כוס שמן זית כתית
1 כף מיץ לימון
פתיתי מלח ופלפל שחור טחון (לפי הטעם)
2 צרורות אספרגוס חלוטים

רוטב איולי עם זעפרן:
קמצוץ זעפרן מושרים בכף מים במשך רבע שעה
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס מיונז

20 דקות

מנה ל-8

קל

אופן הכנה

רוטב איולי עם זעפרן:
מערבבים את הזעפרן, שום, מיונז ומניחים בצד.

מערבבים את שמן הזית, מיץ לימון, מלח ופלפל עם הרוקט. מסדרים את עלי הרוקט על צלחת הגשה, מוסיפים מעל את האספרגוס והשרימפס, מטפטפים מעל עם רוטב איולי ואת שאר הרוטב מגישים בצד.

הערה: מנה קלה ומהירה זו ניתן להכין כשעה לפני הזמן, מכסים ומקררים. כרבע שעה לפני ההגשה מוציאים מן המקרר ומטפטפים ברוטב איולי ברגע האחרון.

אלטרנטיבות:סיגלית, לובסטר, לנגוסטין (סקמפי).

seogetupסלט שרימפס עם עלי רוקט אספרגוס ורוטב איולי עם זעפרן
read more

דיונונים עם צ'וריסו תפו"א וגמבה בסגנון ספרדי

מצרכים

2 כפות שמן זית כתית
1 גמבה אדום פרוס דק
50-100 גרם צ'וריסו פרוס דק
300 גרם דיונונים נקיים וחתוכים דק
300 גרם תפו"א מבושלים וחתוכים
פתיתי מלח ופלפל שחור טחון (לפי הטעם)
1/2 כפית פפריקה חריפה מעושנת
1 שן שום קצוצה דק
3 עגבניות משומרות קצוצות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
לחם פריך להגשה

20 דקות

מנה ל-4

קל

אופן הכנה

מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הגמבה ומבשלים כ-3 דקות עד שמתחילים להתרכך. מעלים את החום, מוסיפים את ה-צ'וריסו ומטגנים עד שהופכים לפריכים. מוסיפים את הדיונונים, עגבניות, פטרוזיליה ומבשלים עד שהדיונונים מתחילים להחליף צבע. מניחים בקערה ומגישים את הלחם הפריך ליד.

אלטרנטיבות:בייבי תמנונים, קלמארי ושרימפס.

seogetupדיונונים עם צ'וריסו תפו"א וגמבה בסגנון ספרדי
read more

סלט של פלמידה שחורה שעועית לבנה ועגבניות עם מיונז צלפים

מצרכים

800 גרם פילה פלמידה שחורה ללא עור ועצמות
2 כפות שמן זית כתית
מלח ופלפל שחור טחון (לפי הטעם)
1 סלסלת עגבניות שרי חצויות
220 גרם שעועית לבנה משומרת, מסוננת ושטופה
1/4 כוס זיתים שחורים קטנים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מיונז צלפים:
1/3 כוס מיונז
2 כפות מיץ לימון
1 כף צלפים במלח שטופים ומיובשים
פתיתי מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

30 דקות

מנה ל-4

קל

אופן הכנה

מיונז צלפים:
מערבבים את כל המצרכים יחד, מוסיפים קצת מים חמים אם יש צורך.

חותכים את הפילה לאורכם ומוציאים כל בשר כהה. חורצים 2-3 חתכים אלכסוניים על הבשר, מברישים בשמן ומפזרים מעל מלח ופלפל. מניחים את עגבניות השרי, שעועית לבנה, זיתים, פטרוזיליה בקערה גדולה, מפזרים מלח, פלפל ומערבבים היטב. מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים שמן, כאשר חם, מוסיפים את הדגים מבשלים כ-4 דקות על צד אחד, הופכים ומבשלים את הצד השני במשך 2 דקות נוספות. חותכים את הדגים לקוביות גדולות (לפי הטעם), מוסיפים לסלט, מטפטפים מעל עם מיונז הצלפים ומערבבים בעדינות. את שאר המיונז מגישים בצד.

אלטרנטיבות: טונה, חרב, אנטיאס, טרכון או כל דג לטעמכם.

seogetupסלט של פלמידה שחורה שעועית לבנה ועגבניות עם מיונז צלפים
read more

סביצ'ה פרידה עם צ'ילי אדום פלפל גמבה ובצל ירוק

מצרכים

600 גרם פילה פרידה ללא עור ועצמות
1/2 כוס מיץ לימון מסונן
1 צ'ילי אדום בינוני, קצוץ דק
1/2 פלפל גמבה צהוב, מגורען וקצוץ דק
1 בצל אדום חתוך לקוביות דקות
6 בצלים ירוקים, פרוסים
2 כפות כוסברה קצוצה
2 עגבניות בשלות מגורענות וחתוכות לקוביות
1 אבוקדו בשל
1/2 כרוב לבן מגורר
פתיתי מלח (לפי הטעם)

40 דקות

מנה ל-8

קל

אופן הכנה

מוציאים את כל הבשר הכהה מהדגים (ניתן לבקש ממוכר הדגים לעשות זאת) וחותכים לקוביות לפי הטעם. משרים את הדגים במיץ הלימון במשך 30 דקות לפחות תוך ערבוב מדי פעם על מנת להבטיח שכל חתיכות הדגים תהינה במגע עם המיץ. מסננים את הדגים, מערבבים עם הצ'ילי, גמבה, בצל אדום, כוסברה, אבוקדו, בצל ירוק ועגבניות. מסדרים את הכרוב בתחתית כוס מרטיני או צלחת הגשה, מניחים מעל את התערובת (סביצ'ה) מפזרים מלח ומגישים.

אלטרנטיבות: אנטיאס, לוקוס, טרכון, מוסר-ים, פלמידה לבנה, סקאלופ, בס, לברק או כל דג לטעמכם.

seogetupסביצ'ה פרידה עם צ'ילי אדום פלפל גמבה ובצל ירוק
read more

קציצות מוסר-ים בסגנון תאילנדי

מצרכים

500 גרם פילה מוסר-ים ללא עור ועצמות חתוך גס
1 כף מחית קארי אדומה
1 כף רוטב דגים
2 כפיות סוכר לבן
1 חלבון ביצה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1/2 כוס שעועית ירוקה קצוצה דק
שמן תירס או שמן צמחי אחר לטיגון
1 מלפפון פרוס
1 לימון חתוך לרבעים

20 דקות

מנה ל-4

קל

אופן הכנה

מניחים את פילה המוסר במעבד מזון וטוחנים דק. מוסיפים את מחית הקארי האדומה, רוטב דגים, סוכר, חלבון וטוחנים עד לערבוב טוב של המוצרים. מעבירים לקערה, מערבבים את הבצל והשעועית הירוקה. עם ידיים רטובות, מעצבים את התערובת ל-12 קציצות או לביבות שטוחות. מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הקציצות עד להזהבה. מגישים חם או קר עם פרוסות מלפפון ופלחי לימון.

אלטרנטיבות:
לוקוס, פרידה, אנטיאס, בורי, פלמידה לבנה או כל דג לטעמכם.

בתאילנד קציצות אלו נקראות "טוד מאן פלא" tod mun pla"" נחשבות לחטיף בין ארוחות. רוטב "דיפ" העשוי מ-חומץ קוקוס, סוכר, מלפפון חתוך ופלפל צ'ילי הוא הליווי המקובל.

seogetupקציצות מוסר-ים בסגנון תאילנדי
read more

סקאלופ ברוטב מורניי בסגנון צרפתי

מצרכים

24 יחידות סקאלופ (החלק הבשרי)
3/4 כוס פירורי לחם
3/4 כוס גבינת גרוייר או פרמזן מגוררת
1 כף שמיר קצוץ דק
25 גרם חמאה מומסת

רוטב מורניי:

25 גרם חמאה
2 כפות קמח לבן רגיל
200 מ"ל חלב
300 מ"ל שמנת
פתיתי מלח ופלפל לבן טחון (לפי הטעם)
1/2 כוס גבינת גרוייר או פרמזן מגוררת

20 דקות

מנה ל-4

קל

אופן הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות.

רוטב מורניי:

מעל להבה בינונית, ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים במשך דקה או שתיים. מוסיפים את החלב, שמנת, מלח, פלפל ומערבבים עד לרתיחה והתעבות. מורידים מהאש, מוסיפים את הגבינה ובוחשים עד להמסתה.
יוצקים מחצית מהרוטב לתוך 4 כלים חסיני חום או פיירקס, מחלקים את הסקאלופ בין הכלים ויוצקים מעל את שאר הרוטב. מערבבים
את פירורי הלחם, גבינה, שמיר, חמאה ומפזרים מעל. אופים במשך 10-15 דקות עד שהחלק העליון הופך לחום זהוב והרוטב מבעבע. מגישים מיד.

הערה: אם יש באפשרותכם להשתמש בפירורי לחם טריים העדיפו על פני המוכנים.

זו מנה אירופאית מסורתית וטעימה להגיש בה את הסקאלופ בעל הטעם העשיר והמיוחד.

seogetupסקאלופ ברוטב מורניי בסגנון צרפתי
read more

דבשתן ים תיכוני בקארי אדום ופטריות אויסטר בסגנון תאילנדי

מצרכים

800 גרם דבשתן ים תיכוני (גמל) בלי עור
1 כף שמן צמחי
1 כף קרם קוקוס
1/2 כוס מחית קארי אדומה
100 גרם פטריות אויסטר פרוסות
1 כוס נוזל קוקוס
1 כף סוכר חום או סוכר דקלים
1 כף רוטב דגים
3 עלי ליים מגוררים דק מאוד
1 לימון סחוט
1 כוס עלי כוסברה
אורז יסמין להגשה
2 לימונים חתוכים לקישוט

30 דקות

מנה ל-6

קל

אופן הכנה

חותכים את הדג לקוביות בגודל נגיסה. מחממים ווק או מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים את השמן, קרם קוקוס ומערבבים במשך דקה. מוסיפים את מחית הקארי ומבשלים כמה דקות עד שהשמן יצוף למעלה ומריח נעים וארומאטי.
מוסיפים את הדגים, מערבבים היטב, מוסיפים את הפטריות, נוזל קוקוס, סוכר ורוטב הדגים. מנמיכים את האש מכסים ומבשלים לרתיחה ממושכת במשך 3-5 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ורוב עלי הליים. מקשטים עם שאר העלים ומגישים עם אורז יסמין בצד.

אלטרנטיבות: גיטרן, דג חרב, פלמידה לבנה, אנטיאס, נצרן, פרידה או כל דג לטעמכם.

seogetupדבשתן ים תיכוני בקארי אדום ופטריות אויסטר בסגנון תאילנדי
read more