מתכונים

מולית הפסים / ברבוניה

מולית הפסים / ברבוניה

מולית הפסים / ברבוניה – Striped red mullet

מידות: 10-15 ס"מ, עד 30 ס"מ.

מולית הפסים הינו זן הנפוץ בים התיכון, צפון מזרח האוקיינוס האטלנטי והים השחור. קרוב משפחה של המולית אדומה ולפעמים אף מתבלבלים בין השניים, אם כי למולית הפסים יש סנפיר גב קדמי מפוספס האופייני לדג. בעל גוף אדום-וורדרד רחב ושטוח במקצת, ראשו קצר והפה ממוקם נמוך, בעל זוג בינים העשירים באיברי חישה העוזרים לו לחפש ולמצוא מזון. חיי בלהקות גדולות ומעדיף קרקעיות של חול ובוץ. בדומה לבן דודו מולית האדומה, נחשב לדג איכותי ביותר בעל מרקם בשרי משובח וטעם דומיננטי של "ים" האופייני למשפחת המולית.

הולך טוב עם: חומץ בלסמי, קימל, הדרים, כמון, מחיות קארי, שומר, שום, חלבה, ג'ינג'ר, שמיר, כוסברה, אורגנו, מרווה, רוזמרין, טרגון (לענה דרקונית), טימין, פטריות, שמן זית, זיתים, בצל, תמרהינדי, עגבניות, חומץ ויין.

seogetupמולית הפסים / ברבוניה
read more

לובוט כל ימי / אמנון ים

לובוט כל ימי / אמנון ים

לובוט כל ימי / אמנון ים – Atlantic tripletail

מידות: 30-50 ס"מ, עד 90 ס"מ.

דג מים חמים הנמצא באוקיינוס האטלנטי, ים התיכון ואוקיינוס השקט.
דג בעל גוף דחוס, קשקשים קשים ודחוסים גם הם,פה גדול ורחב, עיניים קטנות וראש בצורת משולש (במהלך גדילת הדג הראש הופך לקעור יותר).
צבעו שחור-חום כהה עם כתמים קטנים בצבע צהוב-זהוב (מנומר במקצת), קצה הזנב לבן והסנפירים לבנים גם כן.
נקרא אמנון הים היות והוא דומה במראהו החיצוני לאמנון הבריכה למרות שאין קרבה למשפחת האמנונים.
דג אופורטוניסט (סתגלני) אשר ניזון ממגוון יצורים כגון דגים קטנים, חרקים, שרימפס, פלנקטון, סרטנים וחסרי חוליות שונים אחרים.
דג נדיר מאוד, אין לו חשיבות מסחרית כלל, אך בעל בשר משובח מאוד המתאים לשלל שיטות הכנה כגון: טיגון, בישול, אפייה וצלייה על אסכלה.

הולך טוב עם: עלי דפנה, צ'ילי, כמון, ג'ינג'ר, שום, לימון, בצל, פלפל, עגבניות, חומץ בלסמי ועשבי תיבול שונים.

seogetupלובוט כל ימי / אמנון ים
read more

בקלה ים תיכונית / בקלה

בקלה ים תיכונית / בקלה

בקלה ים תיכונית / בקלה – European hake

מידות: 25-60 ס"מ, עד 120 ס"מ.

הבקלה ממשפחת המרלוזות הגדולה. נמצא בים התיכון, הים הצפוני והאוקיינוס האטלנטי.
דג בעל גוף מוארך וגלילי, ראש גדול, פה רחב וחמוש בשיניים חדות.
צבעו אפור-סגלגל וגחונו בהיר עד לבן. חיי בלהקות במים רדודים ועמוקים.
דג טורף, הצעירים ניזונים מסרטנים ושרימפס קטנים אך הגדולים ניזונים מדגים שונים וחסרי חוליות אחרים.
כמו כן, הבקלה הגדולים מראים התנהגות קניבלית.
בעל בשר לבן, רך, עדין ומיוחד ביותר המתאים כמעט לכל שיטות ההכנה הרבות והמגוונות.
אין להשוות את הבקלה הטרי לבקלה הקפוא הנמכר במרכולים.

הולך טוב עם: הדרים, רוזמרין, מרווה, שמיר, פטרוזיליה, בזיליקום, צ'ילי חריף, רוטב סויה, כמון, טחינה ואגוזים.

seogetupבקלה ים תיכונית / בקלה
read more

דקר אלכסנדרוני / חאפש

דקר אלכסנדרוני / חאפש

דקר אלכסנדרוני / חאפש – Golden grouper

מידות: 20-60 ס"מ, עד 100 ס"מ.

דג ממשפחת הדקרים הידועה, בעל גוף מוארך ופחוס, סנפיר גב יחיד, פה רחב ושיניים חדות.
צבע הצעירים חום-צהבהב שלאורכן פסים כהים, צבע הבוגרים חום כהה וגחון צהבהב.
בשונה "מבן דודו" דקר המכמורת, החאפש בעל שני פסים כהים על מכסה הזימים המשולשים בצורתם ובעלי שלושה קוצים בקודקוד.
ניזון בעיקר מדגים, דיונונים וחסרי חוליות שונים, חיי בלהקות קטנות ומעדיף סביבה סלעית.
הרמפרודיט-הופך מנקבה לזכר במהלך חייו.
בתור מאכל נחשב לדג איכותי מאוד בעל בשר לבן ועדין המתאים לשלל שיטות הכנה כגון: טיגון, בישול, אפייה, צלייה ונזיד.

הולך טוב עם: פירורי לחם, שמנת, ג'ינג'ר, שום, למון גראס, מיונז, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב טרטר, עגבניות, כמון, שום, בצל, ויין.

seogetupדקר אלכסנדרוני / חאפש
read more

סרגוס הפסים / פיג'מה

סרגוס הפסים / פיג'מה

סרגוס הפסים / פיג'מה – Zebra sea bream

מידות: 20-30 ס"מ, עד 55 ס"מ.

קרוב משפחה של הסרגוס והדניס בעל חרטום חרוטי, שפתיים עבות ובשרניות, גוף רחב ופחוס.
צבעו כסוף או כסוף-זהוב, כתם שחור על עיניו, בעל 5 פסים מאוזנים וכהים על גופו.
חיי בלהקות קטנות, מעדיף קרקע סלעית ובוצית ליד ריפים רדודים, ניזון בעיקר מסרטנים רכיכות ואצות.
בדומה לבני דודיו הדניס והסרגוס, בעל בשר לבן ומשובח מאוד המתאים לשלל שיטות הכנה כגון: טיגון, צלייה באסכלה, אפייה ובישול.

הולך טוב עם: צלפים, צ'ילי, כוסברה, כמון, שום, לימון, פטרוזיליה, רוטב סויה, יין וג'ינג'ר.

seogetupסרגוס הפסים / פיג'מה
read more

כחלון ים תיכוני / עטעות

כחלון ים תיכוני / עטעות

כחלון ים תיכוני / עטעות – Derbio, pompano

מידות: 20-35 ס"מ, עד 70 ס"מ.

הכחלון הוא מין ממשפחת הצניניות הגדולה והרחבה.
דג טקסון (כל הפרטים בני אותו מין או כל המינים בני אותו סוג או כל הסוגים בני אותה משפחה).
בעל זנב וסנפירים גדולים וחזקים שקצותיהם שחורים.
צבעו כסף-כחלחל נוצץ וגחונו כסוף, בעל 4-6 כתמים כהים בצידי גופו. נפוץ בים התיכון ובאוקיינוס האטלנטי.
דג שחשיבותו המסחרית נמוכה, נחשב לדג איכותי בעל בשר לבן המתאים ל- טיגון, אפייה,
חליטה וצלייה באסכלה.

הולך טוב עם: צ'ילי, כוסברה, כמון, שומר, ג'ינג'ר, עגבניות, שום, לימון, רוטב סויה, ווסאבי, וליים.

seogetupכחלון ים תיכוני / עטעות
read more

קוליס כל-ימי / סקומברי

קוליס כל-ימי / סקומברי

קוליס כל-ימי / סקומברי – Chub mackerel

מידות: 15-30 ס"מ, עד 64 ס"מ.

דג הידרודינאמי הנפוץ באוקיינוס האטלנטי, הים התיכון ואוקיינוס השקט.
צבעו מעל לקו הצד כחול-ירקרק עם פסים כהים מעוגלים, גחונו בהיר עד לבן ומפוזרים בו נקודות קטנות.
בעל עיניים גדולות יחסית וגוף דמוי פלך. בדומה לבני דודיו המקרלים בעת שחייה מהירה מכניס את סנפירי הגב לתוך חריצים להקטנת החיכוך במים.
חיי בלהקות גדולות במים עליונים וניזון מחסילונים, פלנקטון ודגים קטנים אחרים כגון, סרדין.
בתור מאכל נחשב לדג איכותי הניתן להכינו בשלל שיטות הכנה כגון: טיגון, בישול, סשימי, צריבה וצלייה.
כמו כן, נמכר כדג מלוח, מעושן וכבוש.

הולך טוב עם: עלי דפנה, בזיליקום, הדרים, קארי, שום, חרדל, בצל, אורגנו, פלפל, יין אדום, עגבניות וחומץ.

seogetupקוליס כל-ימי / סקומברי
read more

מוריגן הכתם / ג'ון דורי

מוריגן הכתם / ג'ון דורי

מוריגן הכתם / ג'ון דורי – John dory

מידות: 20-40 ס"מ, עד 65 ס"מ.

דג שצבעו ירוק זית וגחונו לבן-כסוף, בעל כתם שחור ידוע על צדו.
10 קוצים ארוכים במיוחד על סנפיר הגב ו4 קוצים על סנפיר השת.
בעל קשקשים מיקרוסקופיים חדים לאורך גופו, עיניו ממוקמות ליד חלקו העליון של הראש.
הינו שחיין עלוב החיי במים רדודים, ניזון בעיקר מדגים קטנים החיים בלהקות כמו סרדין ואנשובי ומדי פעם דיונונים שונים על יד שליפה של "צינור" מהפה השואב את הטרף.
כדג מאכל הוא נחשב לדג איכותי ומיוחד בעל בשר מוצק וטעים מאוד, הינו אחד המרכיבים החשובים למתכון הבויאבז.

הולך טוב עם: חמאה, הדרים, עירית, כוסברה, טרגון, שמיר, פטרוזיליה טימין, שמן זית, פלפל לבן ויין לבן.

seogetupמוריגן הכתם / ג'ון דורי
read more

מוסר מלכותי / מוסר-ים

מוסר מלכותי / מוסר-ים

מוסר מלכותי / מוסר-ים – Meagre

מידות: 20-120 ס"מ, עד 200 ס"מ.

דג בעל גוף מוארך, עיניים קטנות יחסית, צבעו כסף פנינה עם כתמים בצבע ברונזה לכל אורך הדג, גחונו בהיר עד כסוף.
בעל דפנות מכסה זימים ופה צהובים, שלפוחית ציפה (אוויר) גדולה האופינית לדג.
המוסר מצוי לכל אורך חופי הים התיכון ונחשב לדג מאכל איכותי מאוד בגין בשרו הלבן, מוצק וטעים.
ניתן להכין את המוסר בדרכים שונות כגון: אפייה, בישול, טיגון, סשימי וסביצ'ה.

הולך טוב עם: פירורי לחם, שמנת, ג'ינג'ר, שום, למון גראס, מיונז, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב טרטר, עגבניות, כמון, שום, בצל, ויין.

seogetupמוסר מלכותי / מוסר-ים
read more

אובלד שחור זנב / כחילה

אובלד שחור זנב / כחילה

אובלד שחור זנב / כחילה – Saddled sea bream

מידות: 15-20 ס"מ, עד 34 ס"מ.

דג קטן הנפוץ בים התיכון, קרוב משפחה של הדניס והסרגוס.
בעל גוף אליפסי כסוף, סנפיר גב יחיד וארוך, עיניים גדולות יחסית, סנפיר ממוזלג, גחון בהיר עד לבן.
בעל 10 פסים אנכיים פרוסים על צדדיו. סימנו הידוע: כתם שחור בחלקו העליון של הזנב.
חיי בלהקות גדולות במים רדודים, מעדיף סביבה סלעית וצמחית כמו ריפים ושוניות. ניזון בעיקר מצמחים ומפלנקטון.
דג המתאים ל- טיגון, וצלייה באסכלה.

הולך טוב עם: צלפים, צ'ילי, כוסברה, כמון, שום, לימון, פטרוזיליה, רוטב סויה, יין וג'ינג'ר.

seogetupאובלד שחור זנב / כחילה
read more