מתכונים

טרוטה / פורל עין הקשת

טרוטה / פורל עין הקשת

טרוטה / פורל עין הקשת – rainbow trout

מידות: 30-70 ס"מ, עד 120 ס"מ.

דג מים מלוחים, נהרות ואגמים אשר מגדלים אותו בארץ.
דג הפורל בן דודו הקרוב של הסלמון (אותה משפחה), בדומה לו בצורה ובטבע חוזר אל קרקע הבקיעה המקורית שלו בכדי להשריץ את ביציו להמשך הדור הבא.
פורל עין הקשת הוא טורף עם תזונה מגוונת אשר יאכל כל דבר שיוכל לתפוס.
הפורל פופולארי במטבח המערבי, נתפס באופן טבעי או מגודל בבריכות דגים, בעל בשר רך, טעמו עדין ואגוזי במקצת, צבע בשרו כתום-ורדרד (כמו הסלמון) והינו טעים יותר מאשר הפורל בעל הבשר הבהיר.

הולך טוב עם: שקדים, עולש, צנונית, רוקט, גרגיר הנחלים, חמאה, פלפלת, הדרים, קארי, תרד, מיונז, שום, זיתים, חומץ, פסטה ויין (אדום ולבן)

seogetupטרוטה / פורל עין הקשת
read more

מוסר בריכות

מוסר בריכות

מוסר בריכות – red drum

מידות: 35-60 ס"מ, עד 200 ס"מ.

דג מים מלוחים ומתוקים המגדלים אותו בארץ ונחשב לדג חשוב בתעשייה.
צבעו זהוב-חום, קשקשיו גדולים, דחוסים, וחזקים. בעל כתם שחור על זנבו.
בטבע המוסר נמצא לאורך מימי חופים, נהרות, אגמים וביצות.
בצעירותו שוכן בין המפרצים עד שהוא מגיע לבגרות, בדרך כלל שוקל 6-8 קילוגרמים.
ניזון משרימפס, דגיגים וסרטנים.
קרוב משפחה של מוסר הים ויבלן האדווה (לבט) אשר משמיע קולות של קרקור.
למוסר טעם בינוני ומתון (טיפה מתקתק) אך לא שמנוני.
מספר רב של מסעדות בארץ עובדות וצורכות את המוסר ומכינות אותו בתור פילה אפוי בתנור או צלויי על אסכלה ונחשב לדג טעים בקרב המון אנשים.

הולך טוב עם: פירורי לחם, שמנת, ג'ינג'ר, שום, למון גראס, מיונז, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב טרטר, עגבניות, כמון, שום, בצל, ויין.

seogetupמוסר בריכות
read more

אדמונית / אמנון אדום

אדמונית / אמנון אדום

אדמונית / אמנון אדום – red tilapia

מידות: 20-30 ס"מ, עד 45 ס"מ.

דג כלאיים פרי פיתוח ישראלי אשר פותח בכדי לייצר אמנון בעל עור אדום או ורוד, היות מראהו וצבעו יאה יותר לעין מאשר האמנון בעל הצבעים הכהים.
מתאים לשלל סוגי הכנה כגון: צלייה, בישול, טיגון ואפיה.
בעל בשר רך,עדין ונחשב לאיכותי יותר מבן דודו האמנון.

הולך טוב עם: פירורי לחם, שמנת, ג'ינג'ר, שום, למון גראס, מיונז, רוטב צ'ילי מתוק, כמון, פטרוזיליה, כוסברה, רוזמרין ושמיר

seogetupאדמונית / אמנון אדום
read more

אמנון / מושט

אמנון / מושט

אמנון / מושט – Israeli Tilapia, st. peter's fish

מידות: 15-35 ס"מ, עד 50 ס"מ.

האמנון הוא דג מים מתוקים אשר מגדלים אותו בארץ.
מין ממשפחת הציקלידים, מקורו מצפון אפריקה והמזרח התיכון.
ניזון בעיקר מצמחים, אך יש מספר מינים הניזונים מ-זואופלנקטון (חד-תאיים קטנים, סרטנים, חסילונים וקריל). בעל קשקשים רבים לכל אורכו, סנפיר גב יחיד ארוך שחלקו הקדמי קוצני, שיניים מרובות וקטנות מאוד, צבעו חום כהה עד שחור-ירוק, גחונו בהיר וטיפה אדמדם.
דג השני בחשיבותו בארץ אחרי הקרפיון, הינו בעל רמות נמוכות מאוד של כספית,שומן רווי, קלוריות ופחמימות ומקור מצוין של חלבונים,זרחן, ניאצין, סלניום, אשלגן וברזל.
נחשב לדג מאכל בעל בשר משובח, טעים ומיוחד.

הולך טוב עם: פירורי לחם, שמנת, ג'ינג'ר, שום, למון גראס, מיונז, רוטב צ'ילי מתוק, כמון, פטרוזיליה, כוסברה, רוזמרין ושמיר.

seogetupאמנון / מושט
read more

בס הסלע / בס

בס הסלע / בס

בס הסלע / בס – striped bass

מידות: 20-40 ס"מ, עד 160 ס"מ (בטבע).

דג נהרות אגמים וגידולים אשר מגדלים אותו בארץ, צבעו ירוק-כסוף מסומן בפסים שחורים אשר פרושים ממכסה
הזימים ונגמרים בבסיס הזנב.
שני סנפירי גב נפרדים הראשון גדול מהשני וגחונו לבן-אדמדם.
בתור מאכל נחשב בשרו לעדין מאוד לבן שמתאים להכנת סביצ'ה, בישול, אפיה וטיגון.

הולך טוב עם: עגבניות, בצל, שום, חצילים, בצל ירוק, שמיר, מרווה, בזיליקום, יין, סאקה, שמן זית, לימון,
ג'ינג'ר, שומר וצ'ילי.

seogetupבס הסלע / בס
read more

ברמונדי

ברמונדי

ברמונדי – barramundi

מידות: 25-40 ס"מ, עד 150 ס"מ (בטבע).

דג נהרות, אגמים, ים וגידולים אשר מגדלים אותו בארץ מקורו הוא היבשת האוסטרלית.
דג בעל גוף מוארך, פה גדול משופע מעט ולסת עליונה שמגיעה אל מאחורי העין.
קשקשיו בעלי קצה משונן ודחוסים מאוד, ופרופיל ראשו קעור.
אין לדמות את הברמונדי לנסיכת הנילוס למרות הצורה החיצונית הזהה.
לברמונדי בשר לבן עשוי רבדים-רבדים,עסיסי ושומני. באוסטרליה הוא נחשב לדג שולחן איקוני נערץ
ברחבי היבשת כולה.

הולך טוב עם: ירקות אסיאתים, צ'ילי, עשבי תיבול, לימון, ליים, רוטב סויה, כמון, חמאה, ויין לבן.

seogetupברמונדי
read more

קיפון גדול ראש / בורי

קיפון גדול ראש / בורי

קיפון גדול ראש / בורי – Flathead Gray Mullet

מידות: 20-60 ס"מ, עד 150 ס"מ (בטבע).

דג מים מתוקים שמגדלים אותן בארץ, מקורו ממים מלוחים.
בעל סדרה של פסים כהים מרכזיים. הינו חשוב מאוד עבור רבים ברחבי העולם כדג גידול או ים.
ביצי הבורי אפשר להמליחם, לייבשם או לטגנם ונחשבים למעדן.
בשרו לבן מוצק ועשיר בעמילן אשר מקנה לו עדיפות בהכנת קציצות דגים בגין העמילן המשמש כדבק.

הולך טוב עם: חומץ בלסמי, קימל, הדרים, כמון, מחיות קארי, שומר, שום, חלבה, ג'ינג'ר, שמיר, כוסברה, אורגנו, מרווה, רוזמרין, טרגון, טימין, פטריות, שמן זית, זיתים, בצל, תמרהינדי, עגבניות, חומץ ויין.

seogetupקיפון גדול ראש / בורי
read more