מתכונים

ספרוס זהוב / דניס

ספרוס זהוב / דניס

ספרוס זהוב / דניס – gilthead sea bream

מידות: 20-40 ס"מ, עד 70 ס"מ.

דג המצוי בים התיכון, ים סוף ואזורי החוף המזרחי של האוקיינוס האטלנטי, הדניס נחשב ל-"הכי טעים" ואיכותי מבין משפחתו הגדולה.
צבעו כסוף וגחונו לבן ומתאפיין בפס זהוב בין עיניו, ניזון בעיקר מרכיכות וצדפות שונות.
גידולו של הדניס נפוץ בישראל, ספרד, טורקיה, יוון וקפריסין.
כמות היבול בארץ מוערכת כ-700 טון לשנה. דניס בגידול ימי נחשב לדג טעים מאוד עקב כמות השומן הרבה שבו המקנה לו עסיסיות יוצאת דופן.
מתאים לשלל שיטות הכנה כגון: אפייה בתנור, צלייה על אסכלה (מנגל), טיגון, בישול,אידוי ואפילו עישון.

הולך טוב עם: צלפים, צ'ילי, כוסברה, כמון, שום, לימון, פטרוזיליה, עגבניות, שמיר, רוטב סויה, יין וג'ינג'ר

seogetupספרוס זהוב / דניס
read more

לברק

לברק

לברק – sea bass

מידות: 20-60 ס"מ, עד 100 ס"מ.

דג מים מלוחים אשר מגדלים אותו בכמה מדינות כגון: טורקיה, יוון, קפריסין ואיטליה.
נחשב במסעדות רבות כמנת הדגל, עקב בשרו העשיר בשומן והשמנוני שמקנה לו טעם ייחודי.
צבעו כסוף (שונה מזה של לברק הים) וגחונו בהיר עד לבן, בעל שיניים מסומרות קטנות.
מתאים להכנה בתנור, צלייה על אסכלה, טיגון ובישול.

הולך טוב עם: פירורי לחם, שמנת, ג'ינג'ר, שום, למון גראס, מיונז, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב טרטר, שמיר, מרווה, בזיליקום, שמן זית, בצל, וטרגון (לענה דרקונית).

seogetupלברק
read more

אלתית / סלמון

אלתית / סלמון

אלתית / סלמון – Atlantic salmon

מידות: 30-120 ס"מ, עד 160 ס"מ (בטבע).

הסלמון האטלנטי הוא מין של דג ממשפחת הסלמוניים הנמצא בצפון האוקיינוס האטלנטי, נהרות הזורמים לתוך האוקיינוס האטלנטי הצפוני וצפון האוקיינוס השקט.
הסלמון ידוע לשמצה בהגירה הגדולה וביכולת ניווט מדהימה, בזה שהוא גודל וניזון רוב חיו במים מלוחים (אוקיינוס) וחוזר למים מתוקים בכדי להשריץ את ביציו להמשך הדור הבא.
לסלמון גוף דמוי פלך ושיניים מפותחות, צבעיהם של הסלמון הצעירים שונה מצבע הבוגרים בעודם חיים במים מתוקים הם בעלי כתמים כחולים ואדומים, ובבגרותם מקבלים צבעים בגוון כסף-כחלחל מבריק.
הדרך הקלה ביותר לזהות סלמון בוגר היא: על ידי כתמים (נקודות) שחורים בעיקר מעל לקו הרוחב.
בעונת הרבייה הזכרים מקבלים צבעים בעלי גוון ירוק- אדמדם קל.
דיג הסלמון הפראי "מת" מבחינה מסחרית לאחר נזקי גידול נרחבים ודיג יתר.
הדגים הפראיים מהווים רק 0.5% מהסלמון הזמין בשווקי דגים בעולם, והשאר מחקלאות ימית בעיקר מן המדינות הללו: נורווגיה, צ'ילה, קנדה, בריטניה, רוסיה ואוסטרליה.
הסלמון הינו דג פופולארי המסווג כדג שמנוני ובריא עקב ריכוז גבוהה של חלבונים וחומצות שומן כגון, אומגה 3.
בשר הסלמון הוא בדרך כלל כתום-אדמדם, אך יש כמה מינים פראיים בעלי בשר לבן. ניתן להכין את הסלמון בדרכים שונות ומגוונות כגון: עישון (חם או קר), שימור, טיגון, אפייה, צלייה, צריבה, סשימי, סושי, סלט ושליקה (שיטת בישול בחום).

הולך טוב עם: ירוקים שונים (רוקט, עולש, גרגיר הנחלים), חמאה, פלפלת, הדרים, קארי, תרד, שמיר, טריאקי, שום, מיונז, זיתים, פסטה, חומץ ויין (אדום ולבן)

seogetupאלתית / סלמון
read more